perjantai 24. kesäkuuta 2016

KyJy -työ nro 1: Kaulaliina pudotetuilla silmukoilla

Saatiinkin KyJyyn varaslähtö, kun sääntöihin oli puikahtanut painovirhepaholainen. Homma alkoi Juhannusyön sijaan Juhannusaattona klo 00.00, joten silloin oltiin valmiina puikot tanassa odottamassa, että saa silmukat luoda puikoille.


Tätä hommaa edelsi paniikinomainen juoksentelu tuvan ja makkarin väliä ja lehtien kuumeinen selailu. Ensin oli hukassa suunnittelemani huivin ohje ja seuraavaksi lanka, josta olin aikonut sen tehdä. Ohje löytyi kuten lankakin. Se tosin vasta pitkähkön ja hermoja raastavan etsinnän jälkeen sängyn alta. Miten lie sinne kierinyt.

Nyt on kuitenkin maailman helpoimman huivin 29 silmukkaa puikoilla ja nyt tehdään sileää neuletta niin kauan kuin lankaa riittää.

"Luodaan 29 silmukkaa ja neulotaan sileää neuletta, kunnes viimeisestä kerästä on jäljellä n. 1 m. Lankaa tähän pitäisi kulua 200 g ja puikot 4,5. Päätetään s:t seuraavasti, päätä 4 s*pudota seuraava s puikolta ja virkkaa puikon avulla pudotetun silmukan tilalle 2 ketjusilmukkaa, päätä seuraavat 3 s*, toista *-* yhteensä 5 kertaa, pudota seuraava s puikolta, virkkaa puikon avulla pudotetun silmukan tilalle 2 ketjusilmukkaa ja päätä seuraavat 4 silmukkaa" Helppoa, luultavasi!


Siitä se KyJy lähti... enää 19 käsityötä tämän jälkeen!

1 kommentti:

  1. Olen tehnyt tuon saman huivin muutama vuosi sitten. Mulla oli käytössä höttöinen lanka, joten silmukoiden pudottelu oli joissakin kohdin hiukan hankalaa, kun lanka sotkeutui. Liukkaasta langasta onnistuu varmasti hienosti.

    VastaaPoista