tiistai 14. kesäkuuta 2016

Siitä se taas lähti

Jo ennen kesäloman alkua ilmoittauduin KyJyyn. Olen jo aiemminkin harkinnut sitä, mutta jotenkin aina onnistunut myöhästymään ilmoittautumisesta. Nyt vihdoin tärppäsi. Tämähän aiheutti tietysti hämmästyneitä ilmeitä taas tuttavapiirissä - kyjy? siis mikä? ja seuraavaksi miksi? Noh, miksi ei? Kaikkea pitää kokeilla - eikö?
Ideana on siis tehdä 20 käsityötä, jotka aloitetaan juhannusyönä 24.6. klo 00.00. Kaikki työt pitää olla aloitettuna 30.9 eli saattaa olla, että samanaikaisesti on puikoilla 20 käsityötä. Jollakin saattaisi puikot loppua tässä vaiheessa, mutta en usko, että meikäläisellä on siitä pelkoa. Sen verran on tullut sorruttua hifistelyyn tässä lajissa ja hommattua josminkäkinlaisia hiilikuitupuikkoja. Kaikkien käsitöiden pitää olla valmiina Jouluyöhön 24.12. klo 23.59 mennessä. Käsityöt voivat olla virkattuja tai neulottuja langasta, kuteesta tai paperinarusta. Yhteen työhön pitää käyttää vähintään 50g tai 250 m lankaa eli barbien kaulahuivi ei ihan riitä yhdeksi työksi. Ei tämä silti mitään tiukkapipojen hommaa ole. Sen ryhmän nimikin jo kertoo - löysäpipoisten KyJy. Sitä en tiedä, millaista olisi olla tiukkapipoisten porukassa.
Olen aikatauluttanut tämän homman niin, että joka 5.pv aloitan uuden käsityön. Työ lasketaan aloitetuksi, kun silmukat on luotu puikolle tai virkkuukoukulle. Saattaahan siinä matkalla tulla jo joku ensimmäisistä töistä valmiiksikin. Hommaa olen aloitellut jo niin, että olen purkanut keskeneräiseksi jääneitä käsitöitä ja käytän kerrankin niitä lankoja uusien töiden luomisessa. Pakko sitä jotain uuttakin lankaa on saada, mutta käytetään nyt vähän noita vanhojakin pois.
Ja sitten se miksi... noh, tehdään sitä hullumpiakin hommia. Ei kai tämä nyt voi olla hulluinta maailmassa, vai voiko? Entäs eukon kanto, muumimukien tai mainoskynien keräys tai suopotkupallo? Ensimmäinen kerä purettua lankaa on valmiina odottamassa valoisaa kesäyötä... vielä, kun keksis mitä siitä tekis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti